Hvad er et forbrugsloft?

Web

Spiirs budget giver dig mulighed for at sætte et forbrugsloft. Det er det beløb du planlægger at bruge på alt andet end regninger - altså dit variable forbrug. I banken spørger de til dit rådighedsbeløb. Det er lidt det samme, men i Spiir har vi valgt at kalde det et forbrugsloft, fordi du kan sætte dit mål lavere end dit rådighedsbeløb, hvis du fx ønsker at spare op.

Forbrugsloft på 30000 kr hvor der i marts er brugt 7193 kr

Forbrugsloftet vises i toppen af sektionen  Forbrug i Spiirs budget. For indeværende måned kan du se, hvor meget du har brugt, og hvor meget du har tilbage. Du kan også se en linje for, hvor du burde være med dit forbrug på det tidspunkt, hvor du kigger. I eksemplet ovenfor er der brugt mange flere penge pr. dag allerede d. 3 marts i måneden. Linjen for den 3. marts viser, hvor den grønne bar burde være, hvis du havde brugt nøjagtigt 30.000 divideret med det antal dage der er i måneden.

Du kan også se de to foregående måneder. Hvis de lyser rødt, så har du brugt for meget, hvis de lyser grønt, så har du brugt mindre end budgetteret.

Hvis du klikker på forbrugsloftet, så får du mulighed for at se en oversigt for året og du kan indstille budgettet pr. måned her.

Hvis du fx ønsker at ændre loftet fra juni af, så det kun er 25.000 kr pr. måned. Så klikker du på søjlen for juni og skriver 25000 i feltet under grafen.

Du kan også se, hvordan dit forbrugsloft ser ud i forhold til dit gennemsnitsforbrug.