Hvad er et løbende budget?

I denne artikel:

Web

I Spiir kan alle forbrugsbudgetter og forbrugsloftet sættes til at være løbende. Det betyder at penge flytter med fra måned til måned - både overskud og underskud. Hvis du fx laver et budget på Tøj, sko & accessories på 1000 kr i måneden og sætter det løbende, så vil Spiir holde styr på, at du ikke må bruge mere end 12.000 på året i den kategori. Hvis du fx i januar bruger 2000, så har du nul kroner til februar hvorefter du igen vil have 1000 kr til rådighed.

Eksempel på forbrugsbudget i Biograf, koncerter og forlystelser - beskrevet nedenfor

Det er smart at anvende løbende budgetter, hvis du ikke ved hvornår dine udgifter falder, men du ved, at du ca. bruger X kroner på på et år. Tøjindkøb foregår ofte i "klumper", hvor du måske køber for 2000 kr tøj, men så ikke køber noget de næste to måneder, hvorefter du igen bruger 2500 kr. Til den slags er løbende budgetter virkelig gode.

Som du kan se i eksemplet ovenfor, så er der et budget på Biograf, koncerter og forlystelser, hvor der er brugt lidt mere end budget i januar og derfor mangler der en smule af budgetsøjlen for februar (den blå). I februar bruges der mange flere penge end forventet, hvorfor søjlerne er tomme for marts-maj for at vise, hvor lang tid du skal "spare" for at komme tilbage på planen.