Hvordan fungerer kategorien 'Udlæg'?

Kategorien ‘Udlæg’ bruges til at indikere, at man har lagt penge ud. Spiir fjerner poster markeret som ‘Udlæg’ fra visualiseringen af din økonomi. Vi antager at der på et tidspunkt vil komme en indtægt for at balancere dette udlæg. Du skal altså også blot kategorisere denne nye post som ‘Udlæg’.

Eksempel: Du har været på forretningsrejse, og havde et privat udlæg på en restaurant på 500 kr. Denne post kategoriserer du som "Udlæg".

En måned senere overføre din arbejdsgiver de 500 kr. til din konto. Denne post kategoriserer du også som "Udlæg". Fordelen ved at kategorisere poster på denne måde er at dit udlæg ikke tæller med i grafer og gennemsnit.

VIGTIGT: Da poster med udlæg ignoreres i grafer og gennemsnit, er det meget vigtigt, at dine udlæg går i 0, når alle udlæg er udlignet. Du kan tjekket dette ved at lave et filter på poster siden eller ved at klikke her: https://mine.spiir.dk/poster/?subcategoryIds=101.

Tip: Brug evt. split til at splitte poster for at få skæve beløb til at passe helt præcist.

Eksempel: Hvis du får de 500 kr. tilbage som en del af den næste månedsløn, kan du benytte vores Split funktion til at "skabe" modposten på 500 kr. se kan jeg splitte en post?