Hvad er PSD2?

I denne artikel:

PSD2 er EU’s nye betalingsdirektiv, der skal gøre det mere sikkert for dig at betale online og hjælper dig med at få glæde af nye finansielle services, der kan gøre hverdagen lettere for dig.

Med PSD2 (Payment Service Directive II) åbner alle banker i EU nemlig op for adgangen til deres bankdata, så andre virksomheder kan hente og bruge de informationer til at skabe nye services til dig. Men kun hvis du giver samtykke til det, naturligvis. PSD2 giver dig nemlig fuld kontrol over dine bankdata. Og du bestemmer, om du vil dele dine data med andre virksomheder, der kan hjælpe dig med din økonomi.

Du kender sikkert allerede Mobilepay, der er en hurtig og nem måde at overføre penge på eller vores egen app, der giver dig ét samlet overblik over din økonomi og fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide om dine penge og forbrug på en nem og sjov måde. Det er blot nogle få eksempler på innovative løsninger, der er bygget ovenpå bankdata. Og med PSD2 kan du i fremtiden forvente endnu flere services, der kan hjælpe dig.

Med andre ord, så er PSD2 gode nyheder for dig og dine penge 🙌

Hvad betyder PSD2 for mig som Spiir-bruger?

Well, ikke så meget faktisk. Du kan nemlig stadig bruge Spiir, som du gør i dag. Men der vil komme nogle få ændringer i forhold til, hvordan du forbinder din bank med Spiir.

Du kan måske opleve, at du i den nærmeste frem skal logge på din bank flere gange for at beholde en aktiv forbindelse mellem din bank og Spiir.

Du skal derudover logge på din bank hver 3. måned fra Spiir for at bekræfte, at vi har dit samtykke til at hente dine bankdata (fra 25. juli 2023 bliver dette forlænget til hver 6. måned). På den måde har du altid kontrol og overblik over, hvem du deler dine bankdata med. Når det er tid til at du skal logge på din bank igen, sender vi en notifikation eller e-mail til dig 😊 

Hvorfor kan jeg ikke længere se mine opsparings- eller lånekonti?

Med PSD2 skal bankerne kun give adgang til dine konti, som du foretager betalinger fra. Derfor kan du opleve, at du ikke længere kan få adgang til dine opsparings- eller lånekonti mere i Spiir 😕

Er PSD2 sikkert?

Ja!

Meningen med PSD2 er nemlig, at du får fuld kontrol over dine bankdata. Så er det helt op til dig, hvem der skal have lov til at få adgang til dine bankdata.

Virksomheder kan kun få adgang til dine bankdata, hvis de får dit eksplicitte samtykke, og hvis de har de rette licenser fra de finansielle myndigheder. Kort sagt. Med PSD2 er dine data i sikre hænder. Præcis som de er nu i Spiir 💪

Du kan også læse mere om vores sikkerhed, og hvordan vi passer på dine data og personlige informationer i Spiir.

Hvornår trådte PSD2 i kraft?

PSD2 trådte i kraft den 14. september 2019.

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at skrive til os på support@spiir.dk, hvis du har spørgsmål – vi sidder klar til at hjælpe dig 😃